Apelsinsallad ūüĆŅ

För 10 personer

Det här behöver du

  • 10-12 apelsiner
  • 5 msk koncentrerad apelsinjuice
  • ca 6 msk farinsocker
  • 1 krm malda nejlikor
  • 1 tsk malen kanel
  • 1¬Ĺ dl grovhackade hasseln√∂tter
  • Tillbeh√∂r: L√§ttvispad, l√§ttsockrad gr√§dde eventuellt smaksatt med n√•gra droppar lik√∂r, grand marnier eller cointreau

Så här gör du

  1. Blanda farinsockret med kryddorna.
  2. Skär av ett litet lock i varje ände av apelsinerna.
  3. Skär därefter bort skalet på sidorna med en vass kniv så att apelsinköttet blir synligt.
  4. Skär sedan apelsinerna i skivor och varva med sockerblandningen i en skål.
  5. Slå över apelsinjuicen och ställ skålen kallt någon timme före serveringen.
  6. Strö nötterna över apelsinsalladen och servera med den smaksatta grädden.

Receptet är hämtat ur Allt om mat 16/76

Inlagd av Kim, 2011-01-01