Chilikyckling med färska betor, bacon och getost

4 portioner

Det här behöver du

  • 1 kg färska rödbetor (eller mindre, har jag för mig)
  • 4 kycklingfileer
  • 1 /2 dl. sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 påse färsk babyspenat
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 pkt bacon
  • 200 gr. getost
  • balsamvinäger

Så här gör du

  1. Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
  2. Gnid av skalet.
  3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
  4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i ca. 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
  5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyfotr, salta och peppra.
  6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
  7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
  8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.
Inlagd av Åsa, 2011-01-21