Potatiscurry m ingefära o chili (Aloo dam) 🌿

4 personer

Det här behöver du

  • 500 g potatis av fast sort
  • 2 msk matolja
  • 1 medelstor gul lök, delad i 4 delar
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 cm färsk ingefära, grovt hackad
  • 1-2 gröna chilifrukter, urkärnade o delade i nga bitar
  • 1 msk pressad citron
  • 3 kryddnejlikor
  • lagerblad
  • 2 hela gröna kardemummakapslar (kan uteslutas)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk garam masala
  • salt efter smak
  • Färsk koriander till garnering

Så här gör du

  1. Skala o koka små potatisar hela, dela större i trecentimeterstärningar. Koka knappt färdiga, ca 10 min. i lite vatten m 1 tsk salt. Ånga av.
  2. Kör lök, vitlök, chili, ingefära o citronsaft till puré i mixer el. matberedare.
  3. Värm oljan till medelvärme i en kastrull och fräs nejlikor, lagerblad o kardemumma ca. 10 sek. Sätt till gurkmejan o rör i grönsakspurén. Sjud på låg värme ca. 10 min.
  4. Sätt till 1/2 dl vatten, kanelstången, ca 1 tsk salt o potatisen och koka på svag värme under tätt lock ca. 10 min. Strö över garam masala o hackad koriander precis före serveringen.

Servera som tillbehör till kötträtter el som huvudrätt m. naanbröd.

Inlagd av Gunilla, 2013-02-07