Annikas, Martinas & Andreas Bröllopschokladkladdkaka 🌿

Det här behöver du

  • 200 g mörk choklad (Marabou)
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ - 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Smöra och bröa en form med löstagbara kanter.
  2. Smält choklad och smör.
  3. Blanda övriga ingredienser för sig.
  4. Rör i det något avsvalnade smör/chokladblandningen i de torra ingredienserna.
  5. Grädda i 225 grader i ca 15 -20 minuter.

Kakan hinner inte stanna, utan ska svalna, helst i kyl. (Martina hälsar att de hade 2,5 dl mjöl, och kakorna var inne ca 17-19 minuter på 200-225 grader).

Det passar bra med hallonsås till kakan.

Inlagd av Åsa, 2012-02-14