Blåbärssylt 🌿

Det här behöver du

  • 1,5 liter (1 kg) blåbär
  • 6 dl(500 g) socker
  • 1 krm natriumbensoat

Så här gör du

  1. Rensa och spola bären snabbt under rinnande, kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
  2. Varva dem i syltgrytan med sockret.
  3. Låt dem stå några timmar och safta sig.
  4. Hetta upp bären långsamt och låt dem sjuda i 15-20 min.
  5. Skaka grytan då och då, men rör inte. Bären skall vara fyllda med lag och sjunka när sylten är färdig.
  6. Ta grytan från värmen.
  7. Skaka den försiktigt och skumma väl, om det behövs.
  8. Lös upp bensoatet i lite av sylten och rör ner det i grytan.
  9. Häll sylten på varma, rena burkar och tillslut.
Inlagd av Emma I, 2011-08-09