SÄ hÀr gör du
- Rör ihop Àggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker.
- Vispa grÀdden och blanda den med chokladsmeten.
- HĂ€ll smeten i en rund form, ca 3 liter.
- Pressa ut glassen med hjÀlp av en mindre rund form, ca 1 liter, sÄ att den tÀcker botten och sidorna.
- Frys glassen 1-2 timmar.
- Ta ut glassen och ta bort den lilla formen.
- Fyll hÄlrummet med sorbet.
- TÀck med plast och stÀll tillbaka i frysen 2 timmar eller lÀngre.
- Doppa formen i varmt vatten och stjÀlp upp glassen pÄ ett fat.
- LÄt stÄ i kylen ca 1 timme.
- Garnera med physalis och hallon.
- NJUT!
Om detta inte funkar, kan man i stÀllet tappa tÄlamodet och upprepade gÄnger dÀnga skÄlen för allt vad man Àr vÀrd i en trÀskÀrbrÀda. Slutligen lossnar Ätminstone delar av BOMBEN som sedan enkelt kan lappas ihop igen. Om man sÀtter tvÄ bordsfyrverkerier i glassen mÀrks eventuella skavanker nÀstan inte alls.
Inlagd av Ă
sa, 2011-01-20