Glassbomb med sorbet 🌿

8 portioner

Det hÀr behöver du

  • 4 Ă€ggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl Arla Ko vispgrĂ€dde

Fyllning

  • 1 liter mangosorbet

Garnering

  • Physalis och fĂ€rska hallon

SÄ hÀr gör du

  1. Rör ihop Àggulor, florsocker, kakao och vaniljsocker.
  2. Vispa grÀdden och blanda den med chokladsmeten.
  3. HĂ€ll smeten i en rund form, ca 3 liter.
  4. Pressa ut glassen med hjÀlp av en mindre rund form, ca 1 liter, sÄ att den tÀcker botten och sidorna.
  5. Frys glassen 1-2 timmar.
  6. Ta ut glassen och ta bort den lilla formen.
  7. Fyll hÄlrummet med sorbet.
  8. TÀck med plast och stÀll tillbaka i frysen 2 timmar eller lÀngre.
  9. Doppa formen i varmt vatten och stjÀlp upp glassen pÄ ett fat.
  10. LÄt stÄ i kylen ca 1 timme.
  11. Garnera med physalis och hallon.
  12. NJUT!

Om detta inte funkar, kan man i stÀllet tappa tÄlamodet och upprepade gÄnger dÀnga skÄlen för allt vad man Àr vÀrd i en trÀskÀrbrÀda. Slutligen lossnar Ätminstone delar av BOMBEN som sedan enkelt kan lappas ihop igen. Om man sÀtter tvÄ bordsfyrverkerier i glassen mÀrks eventuella skavanker nÀstan inte alls.

Inlagd av Åsa, 2011-01-20