Godaste rabarberpajen 🌿

8 portioner

Det här behöver du

  • 10 stjälkar rabarber ca 1200 g
  • 3-4 msk potatismjöl
  • 3 dl socker
  • 300 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär rabarbern i bitar och lägg i smord ugnsfast form, ca 30 x 20 x 5 cm.
  3. Blanda 2 dl av sockret med potatismjölet och strö över rabarbern.
  4. Blanda resten av sockret med vetemjölet och havregrynen.
  5. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen.
  6. Fördela den gryniga massan över rabarbern och grädda i 35 minuter.
  7. Servera med vaniljsås eller glass.

(ur Land nr 18 1983)

Inlagd av Emma I, 2011-07-13