Grön ärtsoppa med pepparrot 🌿

För 6 pers.

Det här behöver du

  • Ca. 750 gr. frysta småärtor (eller mer, man verkar inte kunna ta för mycket)
  • 2 gula lökar
  • 1.5 liter stark hönsbuljong
  • salt och peppar
  • 1 burk matlagningsyoghurt eller creme fraiche
  • Pepparrot (i tub eller liten burk)

Så här gör du

  1. Fräs den hackade löken i olja. Bränn den inte.
  2. Tillsätt hälften av buljongen och de frysta ärtorna.
  3. Koka upp och låt koka ett tag.
  4. Mixa med stavmixer.
  5. Tillsätt creme fraiche och späd med resten buljonen tills önskad konsistens uppnås.
  6. Tillsätt salt och peppar samt pepparrot efter smak, men tar man för lite pepparrot blir det mesigt, så kör på.

Ätes med ett gott bröd till.

Inlagd av Åsa, 2011-01-21