SÄ hÀr gör du
- Krossa polkagrisarna i mortel. Ganska grovt kross (se tillÀgg lÀngst ner), inte mjöligt. Krossa i omgÄngar. Spara lite till garnering.
- Vispa grÀdden tjock.
- Vispa Àggulor och socker vitt och pösigt.
- Blanda ner Àggsmeten i grÀdden och rör i polkakrosset, utom det som ska sparas till garnering.
- HÀll i en enda skÄl (eller portionsskÄlar om du inte vill stjÀlpa upp glassen) och frys. Parfaiten fÄr inte vara stenhÄrd.
- Vid serveringen doppar man skÄlen i vatten nÄgra minuter och stjÀlper upp desserten. Strö över polkakrosset!.
Detta Ă€r en dessert som kan passa som avslutning pĂ„ en slĂ€ktmiddag. Den âfaller alla generationer i smakenâ enligt ursprungs-receptet. Jag har en gĂ„ng gjort den hĂ€r efterrĂ€tten till 24 personer (Ă
sas studentexamen) och det gick utmÀrkt att 6-dubbla receptet rakt av. OBS! Gör inte för stora bitar av polkagrisarna om gÀsternas tandstatus inte Àr den bÀsta!
Inlagd av Gunilla, 2011-03-01