Polkaparfait 🌿

Till 4 personer

Det hÀr behöver du

  • 1 hg polkagrisar
  • 3 Ă€ggulor
  • 1,5 msk florsocker
  • 3 dl vispgrĂ€dde

SÄ hÀr gör du

  1. Krossa polkagrisarna i mortel. Ganska grovt kross (se tillÀgg lÀngst ner), inte mjöligt. Krossa i omgÄngar. Spara lite till garnering.
  2. Vispa grÀdden tjock.
  3. Vispa Àggulor och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda ner Àggsmeten i grÀdden och rör i polkakrosset, utom det som ska sparas till garnering.
  5. HÀll i en enda skÄl (eller portionsskÄlar om du inte vill stjÀlpa upp glassen) och frys. Parfaiten fÄr inte vara stenhÄrd.
  6. Vid serveringen doppar man skÄlen i vatten nÄgra minuter och stjÀlper upp desserten. Strö över polkakrosset!.

Detta Ă€r en dessert som kan passa som avslutning pĂ„ en slĂ€ktmiddag. Den “faller alla generationer i smaken” enligt ursprungs-receptet. Jag har en gĂ„ng gjort den hĂ€r efterrĂ€tten till 24 personer (Åsas studentexamen) och det gick utmĂ€rkt att 6-dubbla receptet rakt av. OBS! Gör inte för stora bitar av polkagrisarna om gĂ€sternas tandstatus inte Ă€r den bĂ€sta!

Inlagd av Gunilla, 2011-03-01