Rabarbermarmelad med ingefära 🌿

Det här behöver du

  • 1 kg rabarber utan blast
  • Saft av en citron (utan det vita och kärnor)
  • 3 dl vatten
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 6 dl socker
  • 1 tsk atamon

Så här gör du

  1. Skölj och skär rabarberna i små bitar.
  2. Lägg bitarna i en syltgryta och häll över citronsaft och vatten.
  3. Koka upp och låt koka på svag värme utan lock i 15 minuter.
  4. Lägg ner ingefära och tillsätt sockret under omrörning.
  5. Låt marmeladen koka på svag värme utan lock i cirka 40 minuter, eller tills den fått marmeladkonsistens. Rör om då och då.
  6. Tag grytan från värmen.
  7. Skumma och tillsätt Atamon.
  8. Häll på rena varma glas och tillslut.
Inlagd av Anders, 2011-01-14